هاستینگ چیست؟

هاستینگ

در دنیای اینترنتی افرادی که قصد راه اندازی و ساخت یک سایت اینترنتی را دارند، باید اول مکانی را تهیه کنند که بتوانند فایل ها و پوشه های سایت خود را روی آن قرار دهند. به این مکان فضای میزبانی یا هاست می گویند. هاست ها را شرکت هایی ارائه می کنند که به آنها هاستینگ گفته می شود. هاستینگ معادل کلمۀ Hosting می باشد. Hosting به سایتی گفته می شود که به متقاضیان ارائۀ هاست می کند.

خدمات هاستینگ، شامل فراهم آوردن فضایی است برای میزبانی دیتای کاربران. این اطلاعات عموما فایل های شامل تصاویر، ویدیو ها و سایر فایل ها و سرویس های مربوط به یک وب سایت می باشند. همانطور که می دانید مهم ترین موضوع در خرید هاست انتخاب شرکت هاستینگ می باشد. زیرا خدمات هاستینگ می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کنترل سرویس ها و ارائه خدمات دارد.

هاستینگ

خدمات هاستینگ چه ویژگی هایی دارد؟

خدمات سرویس‌ های هاستینگ (میزبانی) از تنوع زیادی برخوردار هستند. اما اصلی‌ترین خدمات هاستینگ در ایران، هاست و سرور است که در ادامه به آنها می‌ پردازیم.

1. فضای میزبانی

فضای میزبانی به میزان فضای هاست می گویند. یعنی به اندازه مجاز و معینی می توانید فایل ها و داده های خود را بر روی هاست آپلود کنید. فضای میزبانی به نوع سایت و میزان فایل های شما بستگی دارد. البته ممکن است بعضی از شرکت های میزبانی در ایران محدودیت هایی بر روی سرویس های خود داشته باشند.

هاستینگ

2. پهنای باند

پهنای باند شبکه معیاری است که حداکثر ظرفیت یک پیوند ارتباطی سیمی یا بیسیم را برای انتقال داده‌ها از طریق اتصال شبکه در مدت زمان معین نشان می‌ دهد. به طور معمول، پهنای باند به تعداد بیت، کیلوبیت، مگابیت یا گیگابیت نمایش داده می‌ شود که می‌ تواند در مدت زمان ۱ ثانیه منتقل شود. مترادف با ظرفیت، پهنای باند سرعت انتقال داده را توصیف می‌ کند. در واقع پهنای باند ظرفیت انتقال داده یک شبکه کامپیوتری بر حسب بیت در ثانیه (Bps) است.

پهنای باند اندازه گیری میزان اطلاعاتی است که یک شبکه، گروهی از دو یا چند دستگاه که بین خود ارتباط برقرار می‌ کنند، انتقال می‌ دهند. داده‌ ها از A به B منتقل می‌ شوند درست همان‌ طور که آب از طریق لوله‌ ها از یک نقطه تأمین به شیر های مختلف جریان می‌ یابد. حجمی که منتقل می‌ شود متفاوت است و بر نحوه کارآمدی یک رسانه انتقال، مانند اتصال اینترنت، تأثیر می‌ گذارد.

هاستینگ

3. Add-On Domain

Addon Domain سرویسی است که با استفاده از آن می‌ توانید بیش از یک دامنه مستقل را در هاست خود داشته باشید و دامنه‌ ها را با استفاده از چند عملیات ساده در سی پنل یا دایرکت ادمین خود اضافه کنید. به کمک سرویس ادان دامین می‌ توانید علاوه بر سایت اصلی، یک یا چند سایت جدید روی هاست خود راه‌اندازی کنید. برای استفاده از این ویژگی باید هاست شما از این سرویس پشتیبانی کند، پس در زمان خرید هاست به این نکته دقت داشته باشید. در هاست‌ های دارای این سرویس معمولا روی پکیج هاستینگ تعداد ادان دامین‌ ها 2 عدد ثبت می‌ شود یعنی به جز وب‌ سایت اصلی می‌ توانید 2 سایت دیگر با دامنه‌ های متفاوت روی یک هاست بارگذاری کنید. همچنین برای استفاده از این سرویس باید فضا و ظرفیت هاست نیز اجازه این کار را به شما بدهد.

هاستینگ

4. park domain

پارک دامنه (park domain) یک ویژگی و راهکار مناسب است تا وب سایت خود را علاوه بر دامنه اصلی از طریق دامنه‌ های دیگر نیز معرفی نمایید. در واقع می توان گفت در پارک کردن دامنه، از طریق چند دامنه مجزا می توان به یک سایت رسید. پارک دامنه یا دامنه جانشین مانند ساختمانی با اتاق های تو در تو می باشد که پس از عبور از درب های پیش رو به اتاق اصلی خواهید رسید. این اتاق همان دامنه اصلی کسب و کار شما است و درب های پیش رو، دامنه های جانشین یا پارک شده هستند.

هاستینگ

5. subdomain

subdomain یا زیر دامنه ( یا ساب دامنه ) زیرمجموعه‌ ای از دامنه اصلی محسوب می‌ شود که قبل از دامنه اصلی می‌ آید و با یک نقطه از دامنه اصلی جدا می‌ شود. ساب دامین بخشی از دامنه اصلی شما می باشد و به همین دلیل نیز به آن زیر دامنه گفته می شود. در واقع، زیر دامنه یا ساب دامین برای کمک به سازماندهی و ایجاد بخش‌ های مختلف وب‌ سایت اصلی استفاده می‌ شود. زیر دامنه زیرمجموعه‌ ای از دامنه و بخشی از یک دامنه بزرگ‌ تر است و بیانگر وابستگی نسبی است. برای مثال، زیر دامنه mail.yahoo.com یک زیر دامنه مربوط به پست الکترونیک یاهو از وب‌سایت یا دامنه yahoo.com است.

هاستینگ

6. Database

پایگاه‌داده یا دیتابیس (Database) مجموعه‌ ای سازمان‌یافته از اطلاعات یا داده‌ها است. که بر روی یک سیستم کامپیوتری ذخیره می‌ شوند. دیتابیس های امروزی معمولاً توسط سیستم مدیریت دیتابیس (DBMS) و سیستم‌ های مدیریت دیتابیس رابطه‌ ای (RDBMS) مدیریت می‌ شوند. وظیفه اصلی دیتابیس، آسان‌ تر کردن دسترسی، مدیریت و به‌ روزرسانی اطلاعات موجود در شبکه می‌ باشد. اطلاعاتی مانند نام کاربری اعضای سایت، اطلاعات مشتریان، اطلاعات مالی شرکت، تاریخ‌ ها، … بر روی پایگاه‌داده ذخیره می‌ شوند.

هاستینگ

7. کنترل پنل

کنترل پنل یک نرم افزار است که برای مدیریت اتفاقاتی که در فضای هاست رخ می دهد. با استفاده از کنترل پنل شما امکان دسترسی و مدیریت تمامی امکانات هاست را دارا خواهید بود. ارسال فایل، تغییرات در صفحه وب نصب پلاگین ها و نرم افازرهای تحت وب ، مدیریت ایمیل ها و … همگی با وجود کنترل پنل هاست امکان پذیر است.

هاستینگ

8. پشتیبان گیری کامل و جامع

پشتیبان گیری به بک آپ گرفتن کل سایت می گویند که توسط کاربر انجام می پذیرد. شرکت های برتر هاستینگ ایران باید از سایت های میزبان‌شده به صورت اتوماتیک و منظم بک آپ کامل بگیرند. به طور معمول این عمل به صورت خودکار در هاستینگ ها به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه انجام می گیرد.

هاستینگ

9. Uptime

آپتایم (Uptime) میزان زمان آنلاین بودن سایت در اینترنت، در طول یک سال است که به صورت درصدی محاسبه می‌ شود. به عبارتی دیگر، مدت زمان در حال اجرا بودن کامپیوتر سرور است، که ایده آل ترین عدد آن، 100 و یا نزدیک ترین اعداد به 100 خواهد بود. یک وب سایت باید همیشه آنلاین و در دسترس باشد و هرگونه عدم دسترسی و خطای سرور می تواند به آن وب سایت خسارت هایی از جمله از دست رفتن کاربران را وارد آورد.

هاستینگ

10. گواهینامه SSL

گواهینامه (SSL (Secure Sockets Layer یک پروتکل امنیتی برای ایجاد ارتباط رمزنگاری بین وب سرور و مرورگر است. این گواهینامه‌ ها اطلاعات حساس در حال انتقال بین کاربران و وب سایت‌ ها را محافظت می‌ کنند. گواهینامه‌ های SSL نقش بسیار حیاتی در تضمین امنیت و حفاظت از اطلاعات در ارتباطات آنلاین را دارند.

هاستینگ

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد خدت شرکت وب هاسیتنگ در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شده‌اید شرکت هاستینگ فضایی را بر روی سرور خود در اختیار شما قرار می‌دهد تا به راحتی بتوانید فایل‌ها را بارگذاری نمایید و سپس آنها در بستر وب در دسترس هستند. خدمات متنوعی توسط شرکت‌های هاستینگ ارائه می‌ شوند که شما باید با توجه به نیازهای خود بهترین گزینه را انتخاب نمایید. پشتیبانی فنی، امنیت و سرویس‌های دیگر از جمله خدماتی هستند که در این شرکت‌ها به آنها دست پیدا می‌ کنید. با توجه به تمامی این موارد، توصیه می‌ شود به یک شرکت معتبر مراجعه کنید تا بتوانید با خیال آسوده در فضای وب فعالیت کنید. در مطلب بعدی انواع هاست را مورد بررسی قرار دادیم تا به راحتی بتوانید هاستینگ مورد نظر خود را بیابید.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

انواع هاست

انواع هاست

هاست‌ ها بنابر نیاز‌های مختلف و توان سخت‌ افزاری سرور میزبان به انواع مختلفی تقسیم می‌ شوند و هنگام تهیه آن، باید به نوع فعالیت و نیازتان دقت کنید. بر‌ همین‌ اساس، سرویس‌ های مختلفی با ویژگی‌ های متفاوت برای اهداف گوناگون ایجاد شده‌اند. درادامه، انواع هاست بر اساس نوع ارائه معرفی می‌ کنیم.

اولین معیاری که باعث می‌ شود تا Web Hosting را به انواع مختلفی تقسیم ‌بندی کنیم، نوع ارائه است. بر اساس این معیار، این سرویس به انواع زیر تقسیم می‌ شوند:

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

1. هاست اشتراکی

هاست اشتراکی به این صورت است که چندین کاربر، منابع سرور از جمله حافظه، قدرت پردازش و فضای ذخیره‌سازی سرور را به صورت اشتراکی استفاده می‌ کنند. به دلیل سادگی و مقرون به صرفه بودن، هاست اشتراکی یک راه‌حل عالی برای مشاغل کوچک و وب سایت‌ های شخصی است که نیازی به سرویس‌ های پیشرفته یا پهنای باند بیشتر ندارند. از این رو، هاست اشتراکی یک انتخاب عالی برای وب سایت‌ های تازه تاسیس، ثبت سایت و کسب‌ و کارهای کوچک است که به هاست مقرون به صرفه نیاز دارند.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

2. سرور مجازی

در سرور مجازی یا VPS مخفف (Virtual Private Server)، بخشی از سرور به طور مجازی در اختیار وب سایت شما قرار می گیرد و امکان کنترل بیشتری بر روی منابع سخت افزاری و نرم‌افزارهای سرور خواهید داشت. شما می‌توانید سیستم عامل دلخواه را بر روی سرور مجازی نصب کرده و تنظیمات سفارشی موردنظر خود را بر روی آن اعمال کنید. علاوه بر این، منابع یک سرور اختصاصی به صورت مجزا بین سرورهای مجازی تقسیم می‌ شود که همین موضوع باعث بهبود عملکرد و کارایی بیشتر وب سایت شما نسبت به هاست اشتراکی می‌ شود.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

3. هاست اختصاصی

شاید بتوان بهترین راه برای میزبانی یک سایت بزرگ را استفاده از سرور اختصاصی دانست. سرور اختصاصی به سروری گفته می‌ شود که تمام منابع آن کاملا در اختیار سایت شما قرار می‌ گیرد. مثلا اگر یک سرور 32 گیگ رم داشته باشید، تمام این منابع برای پردازش سایت شما مصرف می‌ شود و هیچ سایت دیگری از این منابع استفاده نمی‌کند. در هاست اختصاصی دست شما برای انتخاب سیستم عامل و نرم افزار هاستینگ کاملا باز است.

برخلاف هاست اشتراکی که شما مجبور هستید از یک نوع سیستم هاستینگ مثل سی پنل یا دایرکت ادمین استفاده کنید. گاهی اوقات کاربران نیاز به یک سیستم عاملی دارند که کمتر استفاده می‌شود و طرفداران کمتری دارند. در این صورت هاستینگ‌ ها حاضر نیستند برای مخاطبان خاصی مثل شما چنین سیستم عاملی را استفاده کنند. با استفاده از سرور اختصاصی می‌ توانید هاست موردنظر خود را تهیه کنید و به راحتی از آن استفاده کنید.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

4. هاست ابری

هاست ابری یکی از جدیدترین فن آوری های هاستینگ است. در هاست ابری چندین سرور از وبسایت شما میزبانی می کنند. در اینصورت اگر یکی از سرورها به مشکل برخورد سایت شما از دسترس خارج نخواهد شد. سایت هایی که باید همیشه در دسترس باشند از این نوع هاست استفاده می کنند. در هاست کلود منابعی که مدنظر دارید را انتخاب می کنید. انتخاب منابع در انواع هاست های قبلی وجود نداشت و امکاناتی که دارند بصورت پکیج و منابع ثابت است ولی در هاست کلود خود شما منابع را انتخاب می کنید و به میزان منابع انتخابی هزینه پرداخت خواهید کرد.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

5. هاست پربازدید

در‌ صورتی‌ که میزان ترافیک روی وب‌ سایت شما زیاد باشد، احتمالاً سرورها و سرویس‌های میزبانی معمولی پاسخ‌ گوی نیاز شما نخواهند بود. در این مواقع، باید از هاستی استفاده کنید که روی سرور آن، تعداد کمتری وب‌سایت قرار گرفته باشد. این موضوع باعث خواهد شد تا تمامی منابع سرور یا دست‌ کم قسمت عمده‌ای از آن، صرفاً در‌اختیار شما و وب‌ سایتتان قرار بگیرد.

هاست پربازدید مخصوص وب‌ سایت‌ هایی است که بازدیدکنندگان آن زیاد هستند و منابع Web Hosting و سرورهای معمولی پاسخ‌ گوی نیاز آن‌ ها نیست. توجه کنید که اگر‌چه قیمت میزبانی پربازدید از هاست‌ های معمولی بیشتر است، این نیاز شماست که جزئیات ابزار کارتان را تعیین خواهد کرد.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

6. هاست دانلود

این نوع میزبانی کمی با سرویس‌ های رایج هاستینگ متفاوت است و فقط به درد سایت‌هایی که محصولات مجازی و دانلودی مثل نرم‌افزارها، کتاب‌ های الکترونیکی، پادکست، فیلم و سریال و… عرضه می‌ کنند، می‌ خورد.

سایت‌ هایی که محصولات دانلودی حجیم روی سایت‌ شان قرار می‌ دهند، اگر از هاست‌ های معمول برای آپلود و دانلود فایل‌ های حجیم‌شان استفاده کنند، دیر یا زود با کندی سایت مواجه می‌ شوند.

این نوع هاست، با پهنای باند نامحدود و فضای ذخیره‌سازی سرعت مناسبی را برای سایت‌ های دانلودی فراهم می‌ کند. بنابراین اگر ارائه‌‌دهنده‌ محصول مجازی و دانلودی هستید، باید در کنار سرویس عادی خود، خرید هاست دانلود را نیز در برنامه‌ تان قرار دهید.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

7. هاست ووکامرس

هاست ووکامرس برای سایت‌ های فروشگاهی طراحی و بهینه‌ سازی شده است. فروشگاه‌ های اینترنتی معمولاً با داده‌ های حساس‌ تری (مثلاً اطلاعات پرداخت مشتریان) سروکار دارند. از طرفی هم فایل‌ها و محتواهای بیشتری برای نگهداری دارند و فرایندهایی که روی این سایت‌ها انجام می‌شود، پیچیده‌تر از باقی سایت‌ها است. برای مثال، ممکن است یک فروشگاه اینترنتی، ۱۰۰۰ تا محصول و هر کدام از این محصولات، تصویر، ویدیو، محتوای متنی و… داشته باشند.

اگر فرایندهای مکرری مثل مدیریت حساب کاربری، پرداخت هزینه، افزودن محصول به سبد خرید و حذف آن، مقایسه محصولات با هم و… را هم به این‌ها اضافه کنیم، خواهید دید که فروشگاه‌ های اینترنتی، هم به منابع بیشتری برای میزبانی از سایت‌ شان نیاز دارند، هم امنیت و سرعت بیشتری باید برایشان فراهم شود. پس هاست ووکامرس، با ارائه ویژگی‌ هایی مثل وب‌ سرور و هارد قدرتمند، حافظه بیشتر، امنیت و سرعت بالا گزینه خوبی برای میزبانی از سایت‌های فروشگاهی است.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

8. هاست پرسرعت

سرویس‌ هایی هستند که از لحاظ منابع سخت‌افزاری مانند رم و سی‌ پی‌ یو و هارد بسیار سریع‌اند و ترافیک چشمگیر و پهنای باند گسترده‌ای نیز دارند. این نوع از هاست‌ ها به‌ ویژه برای وب‌ سایت‌ هایی بسیار کاربردی‌ اند که به توان پردازشی زیادی نیاز دارند؛ از جمله وب‌ سایت‌ های فروشگاهی با تعداد کاربران فراوان.

توجه کنید که اگر وب‌ سایتتان به منابع سخت‌افزاری بسیار زیادی احتیاج داشته باشد. اما از میزبان وب معمولی برای آن استفاده کنید، در مواقعی که بار روی وب‌ سایت افزایش می‌ یابد‌، احتمال از دسترس خارج ‌شدن هاست وجود دارد.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

9. هاست ایمیل

هاست ایمیل (Email Hosting) به سرویسی گفته می شود که به افراد یا کسب و کارها اجازه می دهد تا با استفاده از نام دامنه خود، حساب های ایمیل شخصی یا شرکتی ایجاد کرده و سپس ایمیل ها را با نام یا برند تجاری خود ارسال نمایند. اگر سرور اختصاصی دارید، یا از سرویسی استفاده می کنید که ایمیل ندارد، و یا از ایمیل هاست فعلی خود رضایت ندارید، هاست ایمیل می تواند مکمل مناسبی برای وب سایت شما باشد.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

10. هاست وردپرس

ورد پرس به عنوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا منابع زیادی را نیاز دارد. هاست وردپرس، یک هاست لینوکسی است که با تنظیمات مشخص مناسب سایت های وردپرسی شده است. هر چند سایت های وردپرسی می توانند هم از سرور‌های لینوکسی و هم ویندوزی استفاده کنند، اما هاست وردپرس برای استفاده سایت های وردپرسی بهینه شده اند تا منابع و سخت افزار قدرتمندتری را در اختیار سایت های وردپرس قرار دهد. کنترل پنل قدرتمند سی پنل، انتخاب محل سرور ایران یا اروپا، افزایش منابع سرور، سرعت بالاتر سایت و … از مزایای هاست وردپرس است.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

11. هاست نامحدود

هاست نامحدود به سرویسی گفته می‌ شود که یک یا چند مولفه آن نامحدود است. به‌عنوان مثال، ممکن است ترافیک این وب‌ سایت‌ ها نامحدود باشد. با توجه‌ به این توضیحات، سرویس میزبانی وب نامحدود برای وب‌ سایت‌ های مانند انواع وب‌ سایت‌ های فروشگاهی با ترافیک فراوان کاربردی است. هاست نامحدود معمولاً روی بستر ابری قرار دارند. استفاده از این فناوری باعث خواهد شد که عملکرد سرویس شما، افزایش یابد.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

12. هاست بکاپ

وظیفه اصلی هاست بکاپ پشتیبان گیری از اطلاعات است که در هنگام بروز مشکلات و اتفاقات غیرمترقبه می‌تواند داده‌ های شما را حفط کرده و از دست رفتن اطلاعات جلوگیری کند. درواقع پس از اینکه وب سایت خود را راه اندازی کردید، یکی از مواردی که حتما می‌بایست به آن توجه داشته باشید، بکاپ گیری منظم و مداوم از اطلاعات سایت است.

به عبارت دیگر شما می‌ توانید با خرید هاست بکاپ، ضمن تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات سایت بر روی سرور دیگری (غیر از سرور اصلی سایت)، آنها را از هرگونه مشکل سخت افزاری مانند خرابی هارد سرور و یا موارد نرم افزاری که ممکن است به خاطر افزونه‌ ها و… ایجاد شوند حفاظت نمایید، در این صورت هیچ‌ گاه دغدغه از دست رفتن اطلاعات خود را نخواهید داشت.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

13. هاست سئو

یکی دیگر از انواع هاست بر اساس نوع ارائه، سرویسی است که از آن برای سئو وب‌ سایت استفاده می‌ شود. باید توجه کنید که میزبان وب می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی نتایج سئو وب‌ سایت بگذارد. به‌عنوان مثال، سرعت، آپ‌ تایم آن، محل قرارگیری دیتاسنتر سرور و… از‌جمله عواملی است که بر سئو وب‌سایت تأثیر مستقیم می‌ گذارد.

با توجه‌ به توضیحات گفته‌ شده، احتمالاً متوجه شده‌اید که Web Hosting تأثیر بسزایی بر سئو وب‌ سایت می‌ گذارد. و به هاستی که برای بهینه‌ کردن نتایج موتورهای جست‌ و جو بهینه شده است، هاست سئو گفته می‌ شود.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

14. نمایندگی هاست

نمایندگی هاست (reseller hosting) یکی از انواع هاستینگ است که به شرکت‌ها و افراد این امکان را می‌دهد از وب سایت مشتریان خود میزبانی کنند. در این سرویس شما به عنوان نماینده هاست، ابتدا یکی از پلن‌های نمایندگی را بنا به نیازهای خود انتخاب کرده و سپس می‌توانید بسته‌ های مختلف میزبانی را تعریف نمایید، پس از آن قادر هستید بدون هیچ نام و نشانی از شرکت هاستینگ اصلی و با دامنه و برند خود اقدام به فروش هاست نمایید.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

 

15. هاست سازمانی

منظور از سازمانی بودن هاست چیست؟ سازمان‌ هایی که مشتریان و بازدیدکنندگان وب‌سایت آن‌ ها بسیار زیاد است، قطعاً به میزبانی نیاز دارند تا بتوانند وب‌ سایتشان را هنگام مراجعه افراد فراوان به آن، همچنان در‌دسترس و فعال نگه دارد. بنابراین، یکی از اولین معیارهایی که هاست سازمانی باید داشته باشد، منابع قدرتمند است.

دیگر معیار اصلی، «امنیت» است. مهم‌ترین اطلاعات سازمان‌ روی پایگاه داده وب‌ سایت آن قرار می‌ گیرد. اطلاعاتی مانند مشتریان، میزان تعاملات مالی و… از‌جمله مسائل بسیار استراتژیکی است که در انتخاب هاست سازمانی باید به آن توجه کنید.

انواع هاست بر اساس نوع ارائه

نتیجه گیری:

در این مقاله به بررسی کامل انواع هاست بر اساس نوع ارائه و کاربرد هر یک از آن‌ ها پرداختیم. اگر قصد راه‌ اندازی سایتی را دارید یا نمی‌ دانید سایت فعلی خود را بر روی چه نوع هاستی میزبانی کنید، این مقاله کمک زیادی به شما می‌ کند.

هاست چیست؟

هاست چیست؟

هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته می‌ شود. یک سرور می‌ تواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیم‌بندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته می‌ شود. سرورها نیز مانند کامپیوترها دارای پردازنده، رم، هارد و پاور هستند، با این تفاوت که به طور مداوم و 24 ساعته روشن بوده و نسبت به یک کامپیوتر شخصی منابع بسیار قدرتمندتری دارند. سرور ها در مکانی به نام دیتاسنتر نگهداری می شوند تا در مقابل خطرات و حملات، ایمن باشند. در ادامه بیشتر به اینکه هاست چیست؟ و ویژگی‌ های یک هاست خوب چیست؟ می پردازیم.

میزبانی وب یا سرویس هاست به شما امکان نشر وب سایت یا اپلیکیشن در اینترنت را می‌ دهد. هنگامی که یک سرویس برای وب سایت خود خریداری می‌ کنید، در واقع فضایی را در یک سرور فیزیکی برای نمایش سایت یا اپلیکیشن خود در فضای وب اجاره می‌ کنید.  همچنین تمام فایل‌ ها و داده‌ های لازم برای عملکرد صحیح وب سایت خود را بر روی آن ذخیره می‌ کنید.

هاست چیست؟

ویژگی‌ های یک هاست خوب چیست؟

1. اعتبار و کیفیت خدمات شرکت مورد نظر

اولین نکته‌ مهم در انتخاب هاست، خرید آن از یک شرکت معتبر است که خدمات خود را به صورت 24 ساعته به کاربران ارائه می‌ نماید. هرگز و هرگز به دلیل قیمت‌ های چند درصد پایین‌ تر سراغ شرکت‌ های بی نام و نشان نروید.

حتما از قبل نسبت به این موضوع بررسی کاملی انجام داده و سپس هاست مورد نظر را تهیه نمایید. حتی بهترین هاست‌ ها در شرکت‌ هایی که پشتیبانی خوبی نداشته باشند نمی‌ توانند انتخاب ایده آلی برای کاربران باشند.

هاست چیست؟

2. محدود یا نامحدود بودن پهنای باند

فاکتور پهنای باند به شما می‌ گوید که در مجموع، وب سایت و بازدیدکنندگان‌تان چه میزان مصرف ماهانه دارند. به‌طور مثال، اگر شما یک فایل دانلودی با حجم ۲۰ مگابایت روی سایت‌ تان داشته باشید و ۱۰۰ نفر ماهانه از وب‌ سایت شما این فایل را دانلود می‌ کنند، ۲۰۰۰ مگابایت یا در واقع ۲ گیگابایت مصرف پهنای باند دارید. اگر مصرف سایت شما بیش از پهنای باندی باشد که خریداری کرده‌ اید و سقف مصرف را رد کنید، امکان قطعی سرور نیز وجود دارد. بنابراین بهتر است حتی‌ المقدور از سرویس‌ هایی با پهنای باند نامحدود یا کافی استفاده کنید.

هاست چیست؟

3. مشخصات فنی هاست

علاوه بر ویژگی‌ هایی مثل فضای دیسک کافی، قدرت پردازش و پهنای باند نامحدود، هنگام خرید هاست باید به‌ دنبال ویژگی‌ های دیگری هم باشید که به اجرای روان و سریع وب‌ سایت شما کمک می‌ کند. مثلاً نوع وب‌ سرور ها یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های فنی یک هاست هستند.

هاست چیست؟

4. امنیت بالا

در این مورد لازم است با تحقیق کافی از تدابیر امنیتی مورد استفاده شرکت هاستینگ، از وب‌ سایت خود در برابر حملات سایبری، بدافزار ها و انواع ویروس مراقبت کنید. هاست شما دارای اقدامات امنیتی فوق‌العاده برای محافظت از وب‌ سایت در برابر حملات هکرها است.

هاست چیست؟

5. سرعت

در سرویس میزبانی وب بسیار مهم است و تأثیر زیادی بر سئو و رتبه‌ بندی وب‌ سایتتان خواهد گذاشت. سرعت در هاست به دو عامل سخت‌ افزار و پهنای باند شبکه سرور میزبان وابسته است. هر چه سرعت هارد و پردازشگر و حافظه رم سرور بیشتر و پهنای باند شبکه سرور میزبان وب‌سایت گسترده‌تر باشد، سرعت بارگذاری وب‌ سایت نیز بیشتر می‌ شود.

هاست چیست؟

6. گزینه ارتقا (Upgrade)

به این موضوع دقت کنید که آیا سایت ارائه دهنده امکان ارتقا پلن ها را دارد یا نه، چراکه ممکن است بعد از مدتی سایت شما رشد کرده و بازدیدکننده بیشتری داشته باشید. در این صورت به منابع قوی تری نیاز خواهید داشت، که باید برای دریافت آن از پلن بالاتری استفاده کنید.

هاست چیست؟

7. نظرات کاربران

با بررسی نظرات کاربران شرکت‌ های میزبانی، می‌ توان در مورد نوع خدمات و کیفیت سرویس‌ شرکت‌ های مختلف اطلاعات کسب کرد و بهترین تصمیم را گرفت. نظرات کاربران را می‌ توانید در وب سایت شرکت‌ های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ، مقالاتی که خدمات هاستینگ را بررسی کرده‌اند و شبکه‌ های اجتماعی بررسی کنید.

هاست چیست؟

8. کنترل پنل

هدف کنترل پنل این است که به شما اجازه دهد به راحتی تمام جنبه های میزبانی وب سایتتان را خودتان مدیریت کنید. یک سی پنل، داشبورد ساده ای ارائه می دهد که بتوانید تمام آدرس های ایمیل، پسورد اکانت ها، و دیتابیس ها را مدیریت کنید.

هاست چیست؟

9. پشتیبان‌ گیری (Backup)

به‌ دلایل مختلفی مانند مشکلات امنیتی یا برنامه‌نویسی و تداخل اشتباه و برخی تغییرات در وب‌سایت، ممکن است که وب‌ سایتتان دچار مشکل یا از دسترس خارج شود. شرکت ارائه‌ دهنده خدمات هاست باید به‌صورت دوره‌ای از میزبان وب‌ سایت شما فایل پشتیبان تهیه کند و فایل پشتیبان باید به‌راحتی قابل‌بازگردانی و دردسترس باشد.

هاست چیست؟

10. پشتیبانی از چند دامین

برخی از شرکت‌ ها بر روی هاست‌ های خود خدماتی ارائه می‌ دهند که با استفاده از آن‌ ها کاربران می‌ توانند در آینده دامین های دیگری را نیز روی این هاست پیاده سازی کنند. این مهم برای کسانی مناسب است که مدیریت سایت‌ های مختلفی را به عهده دارند و یا در آینده می‌ خواهند برای کسب و کار خود دامین‌ های دیگری را نیز راه اندازی کنند. برای این منظور می‌ توانید قبل از انتخاب بهترین هاست مورد نظر خود از شرکت ارائه دهنده خدمات درباره‌ این قابلیت پرس و جو نمایید.

هاست چیست؟

جمع بندی

همانطور که از نام انگلیسی اش پیداست، هاست به معنی میزبان است. یعنی به شما اجازه استفاده از منابع خاصی را برای مدت معینی می دهد. در حوزه تکنولوژی و سایت ها نیز هاست به فضایی دلالت دارد که شما می توانید از میزان مشخصی از منابع یک سرور، برای مدت مشخصی که بابتش هزینه پرداخت می کنید، استفاده کنید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

فوتر سایت چیست؟

فوتر سایت چیست؟

فوتر (Footer) وب سایت بخشی از محتوای آن است که در انتهای هر صفحه قرار دارد. Footer معمولا شامل اطلاعات کلیدی همچون قوانین کپی رایت، خدمات سایت، سیاست حفظ حریم خصوصی، نقشه سایت، لوگو، آدرس و اطلاعات تماس، آیکون و لینک‌ شبکه‌ های اجتماعی، آدرس ایمیل، عضویت در خبرنامه، اینماد و غیره است. به طور خلاصه فوتر وب سایت شامل اطلاعاتی است که قابلیت استفاده کلی وب سایت را بهبود می‌ بخشد. که وجود آن در سایت به عنوان یک ضرورت در نظر گرفته می‌ شود. در ادامه بیشتر به اینکه فوتر سایت چیست؟ و شامل چه مواردی می شود می پردازیم.

در حالی که بسیاری از توجه ما به طراحی صفحه اصلی وب سایت معطوف می‌ شود. بخش پایینی صفحه (فوتر) نیز از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است. استفاده از فوتر وب سایت در طراحی وب سایت‌ باعث می‌ شود تا کاربران به راحتی به اطلاعات جدید و الزامی دسترسی پیدا کنند. در واقع، فوتر سایت یک راه برای ایجاد ارتباط بین کاربران و صاحبان سایت است. همچنین، فوتر سایت برای بهبود تجربه کاربری و بهینه سازی SEO (بهینه سازی موتورهای جستجو) نیز بسیار مفید است.

 

چرا فوتر سایت خیلی ارزشمند است؟

همانطور که اشاره کردیم، طراحی فوتر سایت موجب بهبود عملکرد کلی آن شده و در صورت طراحی صحیح و اصولی می‌ تواند توجه و اعتماد بازدیدکنندگان را جلب نماید. برخی از مهم‌ترین دلایل اهمیت طراحی فوتر برای سایت شامل:

1. ارائه‌ یک مسیر ناوبری مشخص برای سایت

یکی از نکاتی که ممکن است در زمان طراحی و اجرای وب‌ سایت به‌راحتی فراموش شود این است که سایر کاربران قرار است برای اولین‌ بار وارد این سایت شوند! به همین دلیل بسیار مهم است که ناوبری سایت، تا حد ممکن ساده باشد و فوتر یکی از راه‌ هایی است که می‌ تواند به این هدف کمک کند.

در واقع فوتر وب‌ سایت می‌ تواند در حکم یک نقشه‌ی راه عمل کند. به کاربران این امکان را بدهد تا بدون اینکه نیاز باشد به منوی بالای صفحه برگردند، از محتوای وب‌ سایت مطلع شوند. در نتیجه، ناوبری سایت بسیار ساده‌ تر، و احتمال خروج کاربران بسیار کمتر می‌ شود. ضمن اینکه قراردادن لینک‌ هایی به صفحات دیگر در فوتر، کاربران را تشویق می‌ کند آن قسمت‌ هایی از سایت را که هنوز ندیده‌اند را هم بررسی کنند.

 

2. دسترسی به اسناد مهم

فوتر سایت مکانی عالی جهت ارائه لینک‌ به بخش‌ ها و اسناد مهم همچون بیانیه حریم خصوصی، سیاست کاری، سلب مسئولیت‌ های قانونی و حقوق کپی رایت است. هرچه بازدیدکنندگان سریع‌تر بتوانند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند، احتمال عضویت در سایت، ارائه اطلاعات شخصی و برقراری تعامل با وب سایت شما افزایش پیدا خواهد کرد؛ زیرا در این صورت کاربران دقیقا می‌ دانند که اطلاعات آنها در کجا ذخیره می‌ شود و چگونه مورد استفاده قرار می‌ گیرند. طراحی فوتر سایت برای کسب و کارهایی که به جمع آوری اطلاعات کاربران خود احتیاج دارند بسیار مهم و حیاتی است.

 

3. فراخوان (CTA)

فوتر فرصت دیگری در اختیار کاربران قرار می‌ دهد تا در صورت تمایل برای تکمیل یک فرم، ثبت‌ نام در خبرنامه و یا مشاهده‌ آخرین محصولات اقدام کنند. البته این موضوع زمانی امکان‌ پذیر می‌ شود که در فوتر، دکمه‌ فراخوان‌ های مؤثری قرار دهید. فراموش نکنید هر اقدامی که می‌ خواهید در سایت انجام شود، باید در فوتر آن تقویت شود. هرچه بازدیدکننده‌ سایت یک دکمه فراخوان (CTA) را بیشتر ببیند، برای اقدام به آن هم بیشتر وسوسه می شود.

 

4. بهبود سئو سایت

بهبود سئو وب سایت نیز از دیگر دلایل اهمیت فوتر است. زیرا طراحی فوتر سایت یکی از تکنیک‌ های کاربردی لینک سازی داخلی محسوب می‌ شود. شما می‌ توانید در فوتر به صفحات مهم سایت خود لینک دهید تا کاربران با کلیک بر لینک‌ ها به صفحات موردنظر هدایت شده و از آنها بازدید کنند. انجام این کار موجب افزایش میزان بازدید از وب سایت و نرخ تعامل کاربران خواهد شد. از طرفی دیگر نیز ربات‌ های گوگل در هنگام رتبه بندی سایت توجه ویژه‌ای به لینک‌های داخلی و خارجی آن داشته و لینک سازی قوی را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم تعیین رتبه سایت‌ها در نظر می‌ گیرند.

 

اصول طراحی فوتر سایت

برای طراحی فوتر سایت باید به برخی نکات مهم توجه داشته باشید تا بتوانید یک فوتر زیبا برای سایت خود طراحی نمایید. مهم‌ترین اصول طراحی فوتر سایت و اطلاعاتی که باید در آن قرار دهید شامل:

1. اطلاعات تماس

ممکن است یک پیوند تماس در پایین سمت راست یک صفحه وب یا بالا سمت راست یک صفحه وب قرار دهید. با این حال، بنا به دلایلی، این لینک به جای اینکه یک لینک ایمیل باشد، به یک صفحه تماس منجر می شود که شامل یک فرم تماس است که روش‌های ارتباطی با مشتریان را مشخص می‌ کند.

 

2. تثبیت و استحکام برند

اساساً یکی از دلایلی که برندها را ملزم به داشتنِ سایت می‌کند، ضرورت افزایش آگاهی از برند و کمک به مصرف‌کنندگان برای شناسایی لوگو و برند، با محصولات و خدمات خاص آن است. فراموش نکنید که قرار ندادن لوگوی کسب‌وکارتان در فوتر سایت، برابر است با ازدست‌رفتن فرصتی تأثیرگذار برای آگاهی از برند.

صفحه درباره ما نیز که اغلب در فوتر سایت‌ ها قرار داده می‌ شود تاثیر زیادی در تثبیت برند در ذهن مخاطب دارد. بنابراین بهتر است به نحوه نوشتن صفحه درباره ما، اهمیت بیشتری بدهید.

3. اطلاعات حقوقی و قوانین کپی رایت

قرار دادن اطلاعات حقوقی و قوانین کپی رایت یکی از مهم‌ ترین عناصر تشکیل دهنده فوتر سایت است. که معمولا در پایینی‌ ترین قسمت سایت قرار می‌ گیرد. با قرار دادن اطلاعات حقوقی و کپی رایت در وب سایت خود به کاربران نشان می‌ دهید که مالکیت این وب سایت و تمامی محتوا های آن تحت مالکیت چه کسی قرار دارد. و هرگونه کپی برداری از آن نیز پیگرد قانونی دارد. برای نوشتن این بخش تنها کافی است نماد کپی رایت ©، سال انتشار وب سایت یا تاریخ آخرین به روزرسانی و نام صاحب حق کپی رایت را در پایین فوتر درج کنید.

4. نقشه سایت

منو فوتر مکان مناسبی برای قرار دادن راهنمای سایت برای کاربران است. راهنمای سایت صفحه ای حاوی تمامی بخش‌ ها و اطلاعات سایت است و به کاربران کمک می‌کند تا راحت‌ تر صفحه مورد نیاز خود را پیدا کنند.

 

5. شبکه‌ های اجتماعی

اگر برای کسب‌ و کارتان در شبکه‌ های اجتماعی (اینستاگرام، توییتر، تلگرام و…) حساب کاربری ساخته‌ اید، بسیار مهم است که راهی برای لینک شدن به این شبکه‌ ها، از وب‌ سایتتان قرار دهید. ممکن است که یک کاربر راه بازگشت به وب‌ سایت شما را پیدا نکند. اما اگر حساب‌ های کاربری شما را در این شبکه‌ ها دنبال کند به‌ روزترین اطلاعاتی که به اشتراک می‌ گذارید را می‌ بیند و برند شما را به یاد می‌ ‎آورد.

 

6. اطلاعات دیگر

 در فوتر می‌ توان اطلاعات دیگری مانند لینک‌ های مفید، اخبار، قوانین و مقررات، فرصت‌های شغلی و … را قرار داد. به طور کلی، فوتر سایت فروشگاهی اطلاعات مهمی را به کاربران ارائه می‌ دهد. همچنین به آن‌ ها کمک می‌ کند تا به راحتی به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کنند و از خدمات فروشگاه بهره‌ مند شوند. همچنین فوتر می‌ تواند بهبود سئو سایت نیز داشته باشد.

 

جمع‌ بندی

اگر تا امروز فکر می‌ کردید که وقت گذاشتن روی طراحی و توسعه فوتر سایت، کاری بیهوده است. کاربران خیلی به قسمت‌ های پایین سایت توجه نمی‌ کنند. بعد از خواندن این مقاله بهتر است تجدید نظر کنید. در مقاله امروز فهمیدیم که فوتر یکی از قسمت‌ هایی است که کاربران سایت حتما به آن سر می‌ زنند و می‌ تواند یکی از اصلی‌ ترین نقاط قوت سایت شما چه از نظر تجربه کاربری و چه از نظر بهبود رتبه شما در موتور جستجوی گوگل باشد. گاهی حتی جذب مشتری برای سایت، به‌دلیل مناسب نبودن طراحی فوتر، دچار مشکل می‌ شود.