در خرید قالب  باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

امروزه شرکت‌ های مختلفی در حوزه افزونه‌ ها و قالب‌ های وردپرس فعالیت می‌ کنند و هر کدام سعی می‌ کنند، قالبی مناسب‌ تر و کاربر پسند تر ارائه دهند. وردپرس جزو سیستم‌ های تولید محتوایی است که می‌ توان آن را برای هر نوع وب‌ سایتی مورد استفاده قرار داد. به همین هم علت قالب‌ های مختلف آن بسته به نحوه کار وب ‌سایت ممکن است به درد بخورد. برخی از این قالب‌ ها امکان شخصی‌ سازی زیادی را با استفاده از ابزار وردپرس در اختیارتان قرار می‌ دهند. از طرفی ممکن است قالب‌ هایی با قابلیت‌ های زیاد نه تنها به کارتان نیایند، بلکه سایت را کند کنند. از این رو ممکن است خرید قالب خوب برای وب‌ سایتتان کمی شما را دچار سردرگمی کند. پس بهتر است فقط به ظاهر قالب توجه نکنید و موارد متعددی را هنگام انتخاب این بخش مهم، در نظر بگیرید.

 

 

  1. رابط کاربری و تجربه کاربری

یک سایت یا فروشگاه اینترنتی به هدف جذب مخاطب و افزایش فروش راه‌اندازی می‌ شود. به همین دلیل در خرید قالب وردپرس باید به رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) توجه داشت. رابط کاربری و تجربه کاربری دو مفهوم مهم در طراحی سایت و اپلیکیشن‌ ها هستند که سعی دارند تا محیط وب یا نرم‌افزار را تا حد امکان برای استفادۀ کاربران ساده و کاربردی نمایند.

 

 

2. ضمانت بازگشت وجه

مهم ترین ویژگی در خرید قالب مناسب برای وردپرس، ضمانت بازگشت وجه می باشد. شما هرگز قبل از خرید نمی دانید که آیا قالب خریداری شده بدون عیب و نقص می باشد و آیا از همه افزونه های مورد نیاز شما پشتیبانی می کند یا نه؟ تا زمانی که قالب را خریداری نکنید و نصب افزونه ها و موارد فنی قالب را تست نکنید، به این موضوع پی نخواهید برد.

گاهی اوقات قالب وردپرس خریداری شده می تواند به دلایلی نامناسب باشد و شما مجبور هستید از قالب دیگری استفاده کنید. پس از شرکت هایی قالب وردپرس تهیه کنید که حداقل ۶ ماه ضمانت عودت وجه داشته باشند که در صورت تست و بروز مشکل در قالب بتوانید وجه خود را دریافت کنید.

 

 

3. طراحی ساده

وردپرس دارای قالب‌ های بسیار متنوع و متعددی است. بعضی از این قالب‌ ها دارای طرح‌ های پیچیده، تصاویر متحرک خوش آب و رنگ و برنامه‌ های نه چندان مهمی هستند. این نوع از قالب ها به منظور جلب توجه کاربر ایجاد شده و به جز افزایش حجم قالب، کاربرد قابل توجه دیگری ندارند. بدیهی است که قالب وردپرس باید از ظاهر زیبا و خوشایندی برخوردار باشد؛ با این حال، بهتر است دقت کنید تا کارایی سایت فدای زیبایی آن نشود. افزایش حجم قالب، مشکلاتی نظیر عدم دسترسی کاربر به اطلاعات مورد نظر، کاهش سرعت و ایجاد اشکال در سئوی سایت را به دنبال خواهد داشت. فلذا بهتر است سادگی و کارایی را بیشتر از زیبایی در نظر بگیرید.

 

4. ریسپانسیو

قالب های واکنش گرا چیدمان و اندازه خود را در اندازه های مختلفی که صفحه نمایش ها و دستگاه های مختلف دارند تنظیم می کنند. در واقع در کدنویسی آن ها به جای اینکه اندازه ثابتی برای سایت تعیین شود، آن را استیبل و مقیاس پذیر می کنند که سایت متناسب با هر دستگاه خود را تغییر می دهند. تعداد قابل توجهی از ترافیک موجود در موتورهای جست و جو از تلفن همراه و سایر دستگاه های مدرن است. بسته به موضوعات وب سایت شما، این عدد می تواند حتی بیشتر از 50 درصد از ترافیک شما باشد. گوگل وب سایت های سازگار با موبایل را در بالای نتایج جستجوی موبایل خود نشان می دهد. صرف نظر از موضوعات و اطلاعاتی که در سایت شما وجود دارد، همه وب سایت ها باید واکنش گرا و کاملاً آماده برای دستگاه های موبایل باشند.

اکثر قالب های وردپرس در حال حاضر به صورت پیش فرض واکنش گرا هستند. اما هنوز هم فروشندگانی هستند که قالب هایی با عرض و اندازه ثابت می‌فروشند که اصلاً سازگار با موبایل نیستند. پس باید مطمئن شوید که موضوعی که برای وب سایت خود انتخاب می کنید سازگار با موبایل باشد.

 

 

5. سازگاری با تمامی مرورگرها

کاربران برای سرچ های خود از مرورگر های متنوعی استفاده می کنند. هر مرورگر ویژگی های خاص خود را دارد و قابلیت های مرورگر ها نیز باهم متفاوت است. به این نکته توجه داشته باشید که طرح زمینه شما ممکن است در مرورگر مورد استفاده خودتان، عالی به نظر برسد، اما در مرورگرهای دیگر به طور کامل نمایش داده نشود و یا حتی در دیگر مرورگرها، صفحه شما کاملا لود نشود!!!

بیشتر توسعه دهندگان قالب وردپرس با استفاده از ابزارهای پیچیده، قابلیت سازگاری قالب با مرورگر را به طور دقیق، آزمایش می کنند. اما توصیه می کنیم شما هم در زمان خرید قالب حتما درباره سازگاری آن با انواع مرورگر ها اطلاعات کسب کنید. به یاد داشته باشید که قالب باید هم برای مرورگر های تلفن همراه و تبلت سازگار باشد و هم برای مرورگر های دسکتاپ.

 

 

6. پشتیبانی از افزونه‌

بدون شک شما هم افزونه‌ های مختلفی را برای بهبود عملکرد وب‌ سایتتان نیاز دارید. باید به این نکته هم توجه کنید که قالب‌ های وردپرس ممکن است هر کدام قابلیت‌ های مختلفی داشته باشند. قبل از این که قالب مورد نظرتان را برگزینید، بررسی کنید که افزونه‌ های مورد نیازتان روی آن کار می‌ کنند یا نه. ممکن است در توضیحات آن بتوانید افزونه‌ های پشتیبانی شده را پیدا کنید. اگر افزونه خاصی مد نظرتان است می‌ توانید از تیم پشتیبانی در این مورد سؤال بپرسید. حتی قالب‌ های جدید نیز ممکن است برخی از افزونه‌ ها را پشتیبانی نکنند.

 

 

7. سرعت بارگذاری

یکی از نکات مهمی که در طراحی سایت باید مدنظر قرار بگیرد، سرعت لود سایت برای کاربران است. هر چند که سرعت سایت به عوامل مختلفی از جمله وضعیت سرور یا هاست، کیفیت تصاویر قرار گرفته بر روی سایت یا نحوه فشرده‌ سازی آن‌ ها، استفاده از افزونه‌ هایی مانند لایت اسپید و.. بستگی دارد، اما نحوه طراحی قالب و کدنویسی تمییز بر روی سرعت آن تاثیر زیادی خواهد داشت. همچنین یک قالب وردپرسی باید سئو محور باشد و امکان بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو وجود داشته باشد.

 

 

8. بررسی نظرات و امتیازات خریداران

از شرکت هایی قالب خریداری کنید که دارای امکانات نظرات، دیدگاه ها و رتبه بندی محصول از طرف خریداران باشند. نظرات مشتریان در مورد قالب وردپرس به شما می تواند کمک بزرگی کند تا یک قالب وردپرس عالی و درجه یک خریداری کنید. در هنگام خرید قالب مناسب برای وردپرس، نظرات مشتران را مطالعه کنید و فقط به یک نظر بسنده نکنید و بر روی نظرات منفی تمرکز کنید. و بر روی نظرات طولانی بیشتر دقت کنید. 

 

 

9. پشتیبانی از زبان‌ های مختلفی

قطعا قالب مورد نظر باید از زبان محل زندگی شما پشتیبانی کند. با این حال، قالبی که بتواند با دو یا چند زبان مختلف سازگاری داشته و امکان ترجمه آن‌ها را در اختیار کاربر قرار دهد، بسیار مفید خواهد بود. حتی اگر در حال حاضر، لزومی برای انجام این کار نمی‌بینید، این احتمال را در نظر بگیرید که بسته به شرایط، ممکن است در آینده نظر خود را تغییر دهید. بنابراین، بهتر است یک قالب چند زبانه را برگزینید تا بعدها ناچار به تعویض آن نباشید.

 

 

10. پشتیبانی قالب 

یکی از مواردی که در راهنمای انتخاب قالب وردپرس مد نظر قرار می‌گیرد، پشتیبانی تولید کننده است. معمولاً قالب‌ های مجانی بزرگ‌ ترین مشکلی که دارند، نبود پشتیبانی و خدمات پس از فروش است؛ اما تم‌های تجاری و سفارشی اکثراً پشتیبانی خوبی ارائه می‌ دهند و همین امر سبب می‌ شود تا نگرانی از بابت مشکلاتی که ممکن است در حین کار با آن‌ ها به وجود آید، نداشته باشید. اگر پشتیبانی خوبی پس از دریافت قالب وردپرس به شما ارائه نشود، مجبور می‌ شوید، برنامه نویس وب استخدام کنید یا خودتان آموزش‌ های لازم را ببینید. از این رو ممکن است هزینه‌ های جانبی زیادی را متحمل شوید.

 

 

11. سفارشی‌سازی قالب

در هنگام خرید قالب وردپرس باید به امکان سفارشی‌سازی آن توجه داشت. امکانات عمومی نظیر تغییر لوگو، هدر یا فوتر و همچنین ایجاد صفحات فرود سفارشی (Landing Page) در کنار امکانات اختصاصی نظیر استفاده از وب سرویس و API در قالب وردپرسی باید وجود داشته باشد.

 

 

12. سئوی مناسب

بهترین و زیباترین وب سایت‌ ها نیز اگر سئوی مناسبی نداشته باشند بی‌ فایده خواهند بود. برای اطمینان از سئوی مطلوب سایت، لازم است قالبی را انتخاب کنید که از بهینه‌سازی موتور جستجو یا همان سئو پشتیبانی بکند. برای این منظور، لازم است قالب از کدنویسی استانداردی برخوردار باشد. کدنویسی غیر استاندارد قالب، وبسایت شما را با مشکلی جدی مواجه خواهد کرد. به این ترتیب، وبسایت شما به دشواری می‌تواند رتبه قابل قبولی را در موتور جستجو به خود اختصاص دهد.

 

 

13. امنیت 

بدیهی است که امنیت وب سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی قالب‌ ها از افزونه‌ هایی استفاده می‌ کنند که امنیت سایت را به خطر انداخته و به اصطلاح، باگ امنیتی دارند. بنابراین، در مواردی لازم است از افزونه‌ های امنیت وردپرس نیز استفاده کنید. 

 

 

سخن پایانی:

موارد ذکر شده از مهم ترین آیتم هایی است که باید یک قالب خوب و حرفه ای دارا باشد که ما آن ها را برای شما گلچین کردیم. البته موارد دیگری نیز وجود دارد که با توجه به سبک و هدف سایت شما، متفاوت است. داشتن آیتم های متنوع و قابلیت شخصی سازی بالا و … نیز اهمیت زیادی برای یک قالب دارند اما نباید برای دستیابی این آیتم ها از موارد اصلی غافل شوید. به نظر شما علاوه بر این موارد، چه مواردی در زمان انتخاب یک قالب مناسب فروشگاهی موثر است؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *